top of page

Passeggiate nel Borgo Medievale di Termoli

Pubblico·31 membri

Sarajet E Bardha Nga Vehbi Kikaj


Sarajet e bardha nga Vehbi Kikaj
Sarajet e bardha është një roman për fëmijë e të rinj i shkruar nga shkrimtari dhe përkthyesi shqiptar Vehbi Kikaj. Ky roman u botua për herë të parë në vitin 1989 nga shtëpia botuese Nasha kniga në Shkup. Më pas, u ribotua në vitin 2011 nga shtëpia botuese Vatra në Tiranë. Romanin e ilustruan Smajo Musoviḱ dhe Selatin Ahmeti.


Sarajet e bardha tregon historinë e një grupi fëmijësh që jetojnë në një lagje të varfër të një qyteti të madh. Ata kanë një ëndërr të përbashkët: të shohin sarajet e bardha, një kompleks pallatesh të bukur dhe të pasur që ndodhet në një zonë tjetër të qytetit. Sarajet e bardha simbolizojnë jetën e mirë dhe të lumtur që fëmijët dëshirojnë të kenë. Por, për të arritur atje, ata duhet të kalojnë një rrugë të gjatë dhe të rrezikshme, të mbushur me pengesa dhe armiq. Një ditë, ata vendosin të bëjnë një aventurë dhe të shkojnë drejt sarajve. A do ta arrijnë qëllimin e tyre? A do t'i ndryshojnë jetën e tyre? A do t'i zbulojnë sekretet e sarajve?


Download: https://t.co/vDcYW6Wj3w


Sarajet e bardha është një roman që trajton tema si varfëria, solidariteti, miqësia, dashuria, ëndrrat, lufta, paqja, liria dhe drejtësia. Autori i jep zërin dhe shpresën fëmijëve që vuajnë nga padrejtësitë sociale dhe politike. Ai i bën ata protagonistët e historisë së tyre dhe i inkurajon ata të luftojnë për jetën që duan. Romanin e karakterizon një gjuhë e thjeshtë dhe e gjallër, me dialogje dhe humor. Ai ka elemente fantastike dhe realiste, duke krijuar një atmosferë magjepsëse dhe emocionuese. Romanin e shoqëruesin ilustrime të bukura dhe origjinale, që i japin jetë personazheve dhe skenave.


Sarajet e bardha është një roman që ka fituar vlerësimin dhe dashurinë e lexuesve të vegjël dhe të mëdhenj. Ai është pjesë e lekturës shkollore për klasat fillore në Shqipëri dhe Maqedoni. Ai është gjithashtu përkthyer në gjuhë të tjera si serbisht, maqedonisht, turqisht dhe anglisht.


Nëse ju pëlqen të lexoni romane për fëmijë e të rinj me tematikë sociale dhe fantastike, atëherë ju rekomandojmë të lexoni Sarajet e bardha nga Vehbi Kikaj. Ju do t'i bashkoheni aventurës së fëmijëve të guximshëm dhe do t'i ndjeni emocionet e tyre. Ju do të zbuloni një botë të re dhe të mrekullueshme, që do t'ju bëjë të ëndërroni dhe të shpresoni.


Info

Benvenuto/a nel gruppo! Puoi connetterti ad altri iscritti, ...

Membri

bottom of page